Like?:)

miercuri, 27 martie 2019

Pe scurt


# În sat au înflorit corcoduși, magnolii și gutui japonezi, în livezile din preajmă se deschid păpădiile, în sat sunt nunți pisicești și motani supărați apar zi de zi pe la noi.
# Chiar dacă dimineața e brumă, decorul se schimbă de la zi la zi, verdele crește perpendicular, galben și albastru înfloresc cu elan. Apropo de galben, primulele noastre colorate devin toate, în timp, galbene și mă miră.
# În fiecare dimineață, la școala din centrul comunei, polițiștii locali opresc circulația mașinilor ca să treacă strada copiii și tare-mi place, am plătit impozitele la primărie, noi vedem an de an ce se face cu banii noștri –, acum cresc canale betonate pe marginea drumului, pentru captarea apei de pe dealuri, în plus dispensarul e gata.
# Duminică trecem la ora de vară și-o urăsc, de-ar fi după mine doar ora de iarnă ar exista, mai bine ma trezesc pe lumină decât să fie lumină la 10 seara; oricum, și de poporul va hotărî ca din 2021 să fie numai pe ora de vară, clar e mai bine decât s-o schimbăm de două ori pe an.

Un comentariu:

Casa si Gradina Blog spunea...

Foarte placut sa citesc acest articol. Este ca o povestire de basm. Imi trezeste amintiri placute. Continua treaba pe care o faci, petnru ca o faci foarte bine!

:-D