Like?:)

miercuri, 31 august 2011

Roşiile bolnave

Ştiţi cumva ce boală e şi cum se tratează?


12 comentarii:

Dani P. spunea...

Cauta aici : http://aggie-horticulture.tamu.edu/publications/tomatoproblemsolver/index.html .
Dupa poza postata de tine, Simona, se potriveste descrierea de la Black Mold. Pare a fi o ciuperca.

Vaca Verde spunea...

asta o fi?
http://www.horticultorul.ro/legume/alternarioza-sau-patarea-neagra/
mie asa imi pare.
sper sa reusesti sa iti salvezi rosiile, ar fi pacat sa le pierzi tocmai acum, la cules...

simf spunea...

@Dani, Vaca verde - m-am uitat in ambele locuri la poze, nu seamana. o fi vreo boala exotica a rosiilor:) oricum va multumesc.

Iulia spunea...

Mie mi se pare ca e alternarioza. Trebuie un fungicid rapid de tot altfel le pierzi pe toate. Ia o rosie de-aia bolnava si mergi la un magazin fitosanitar din Pitesti. Iti vor spune ei cu ce e mai bine sa dai.

simf spunea...

@Iulia - si frunzele, si tulpinile n-au pete pe ele. si am aruncat cele doua rosii iar pe altele n-a mai aparut, cu ce ma duc eu acum la nenea specialsitul???

Daniel spunea...

nu stiu numele bolii, stiu doar solutia pe care am gasit-o eu- nu am mai asteptat sa vad cum se chinuie rosiile, le-am cules la primul semn al bolii si acum am un butoias de 25 de litri plin cu gogonele. In final imi pare rau pentru rosii dar ma bucur pentru gogonele.

cristina spunea...

mai nene, sa-mi bag eu banii lipsa la banca, da' cate boli mai exista pe lumea asta la rosii???? si cine le-a mai inventat? ca de anul trecut de cand am cultivat si eu prima oara intalnesc numai ciudatenii la mimozele astea! tare as vrea sa stiu care e interesul tuturor acestor boli, sunt rosiile astea vreo ambrozie si eu nu m-am prins?
in fine, eu sper ca prin eliminarea celor 2 sa fi scapat de pericol. eu am eliminat vreo 8, cele ramase nu par sa fie prea vesele, dar macar nu mai fac buba aia neagra.

irenadaiana spunea...

cu poza?

simf spunea...

@Daniel - buna ideea.

@cristina - subscriu si eu, ma gandeam ca-s vreun neam de orhidee rosiile astea.

@daiana - am fost, i-am povestit lui nenea specialistul si a spus sa le mai facem o baita in zeama bordeleza doar. ca oricum rodul e pe final. si sa ard tot ce vad ca are vreo mica pata.

irenadaiana spunea...

soro , din cauza bubelor astora am ramas anul asta fara gogonele , oricum nu erau prea multe ramase. tre' sa m-apug sa jumul ce mai e prin solar , sa fac putina curatenie de toamna. :)

simf spunea...

@daiana - n-ai pus deloc rosii in camp anul asta?

Anonim spunea...

fusaru.blogspot.com este un site interesant. iti promova gratuit pe http://anunturi-din-romania.webs.com/

:-D