Like?:)

vineri, 27 iulie 2012

Seară de iulie cu pahar crem şi mâţă neagră


În paharul meu crem, de sticlă clară, cu vişinată, o muscă s-a sinucis. N-a suferit mult, a aterizat pe spate, a dat de două ori din picioare şi asta a fost tot.
Eram pe terasa din faţa bucătăriei, pe scaunul pliant de pescar, cu un taburet alb pe post de masă.
De pe scândura-bancă fixată de R. lângă taburet, Maşa se uită interesată în paharul meu. Se apropie, bagă lăbuţa în vişinată, apoi o scoate şi o linge prelung. Lăbuţa neagră văzută prin sticla crem devine maro şi face un unghi nefiresc la buza paharului. Mai încearcă o dată să scoată musca; iar se linge. Şi încă o dată.
Într-un târziu reuşeşte să o apuce cu gheruţele. O mănâncă de pe lăbuţă, se mai linge o dată responsabil, apoi coboară. Întâi se spală metodic, apoi mi se urcă în braţe. Mai bagă de două ori lăbuţa în pahar, se linge bine, oftează adânc şi se răstigneşte a somn pe picioarele mele.
Vânătoarea muştei o epuizase.

21 de comentarii:

cristina spunea...

pai sigur c-o epuizase, ca musca aia era alcoolizata, nu? :)
are burta mare?

Anonim spunea...

Ii place visinata :))

ioana spunea...

ar trebui sa ai buton de like

balaurdegradina spunea...

acuma o să-şi ceară tainul în fiecare seară...pentru adormire lină ... si uite-aşa devine mâţa alcoolică! de te află ăi de la protecţia animalelor ...

Unknown spunea...

uraaaaaaaaaaaaaa,imi place proza . felicitari. proza plina de imagini

Ion Toma Ionescu, Pasarea cetii spunea...

Oftatul pisicii mi se pare genial. Personal cred ca nu stia cu cine sa voteze la Referendum

ajnanina spunea...

o sa aveti pisoi alcoolici :)

Anonim spunea...

Sau visinata?

simf spunea...

@cristina - e mai mult o burta cu pisica decat o pisica cu burta. i-am pregatit 4 spatii ferite, cu scutece. acum asteptam (cam pe 1-3 ar cam trebui)

@anonim @laura @ajnanina @nelucraciun - isi rafineaza fata gusturile si-i invata si pe cei mici ce le trebuie cu-adevarat in viata:)

@ioana @mihai - multumesc, ma inclin

@ITI - ma tem ca va vota un somn oftat la umbra de molid albastru.

yosu76 spunea...

Pescuirea mustei era doar un pretext.Prea multe ratari,la naiba.Cred ca visinata era prea buna...o cucerise.Cand si-a dat seama ca te-ai prins ce face,a pescuit cu sila musca si a mancat-o sa nu dea de banuit.LOL

Anonim spunea...

I dont know what to say. This blog is fantastic. Thats not really a really huge statement, but its all I could come up with after reading this. You know so much about this subject. So much so that you made me want to learn more about it. Your blog is my stepping stone, my friend. Thanks for the heads up on this subject.

vic spunea...

ce nume pregatesti?
propun planete: saturn, jupiter, marte, luna...

cam citi pisoi o sa aiba?

simf spunea...

@vic - numele vor fi in functie de personalitatea dihaniilor. n-am idee cati vor fi, e prima data cand urmaresc o pisica gestanta si nu pot aprecia. dar abia astept momentul. insa capra de masha umbla telelu, ma tem c-o sa fete ea stie pe unde.

Anonim spunea...

eu cred c-o sa ai o viata palpitanta rau in momentul in care o sa se hotarasca sa nasca. toate patrupedele care-au facut pui in casa mea au solicitat cu insistenta (stii tu: miorlaieli, latraturi etc) participare activa la fericitul eveniment. Adica mangaieli pe burtica si sale, ascultat tanguieli,povestit duios si chiar ajutat sa scoata cate un puiut.

simf spunea...

@laura - pui de caine am mai mosit, de pisica nu, dar astept momentul, doar (si) pentru asta mi-am luat concediu. cum sa las mandrete de fata singura in asa importante clipe?!:)
(asta daca n-o apuca-o pe nebuna sa-si faca puii in loc ascuns, in lucerna, poduri, chiosc, ca nu m-ar mira)

vic spunea...

am citit chiar azi: in familiile cu pedigree numele puilor trebuie sa inceapa toate cu aceeasi litera!

asa ca treci la treaba, scoate enciclopediile, istoriile, cartile de bucate, evidenta populatiei pisicesti.

hai sa punem pariu: eu zic ca pisi a ta fiind de casa iti va face pisoii in mijlocul patului conjugal!

simf spunea...

@vic - asa e, la cuiburile cu pedigree e musai sa inceapa toate numele puilor cu aceeasi litera. si daca primul cuib incepe cu h, urmatorul nu va putea incepe cu c sau f, ci cu i etc.

mi-as dori sa fete naroada in varful patului, ar fi simplu sa iau puii sa-i pun apoi in cutia deja pregataita. dar ma tem ca-si face ea vreun loc mandru prin lucerna de deasupra atelierului sau prin podul bucatariei.

Anonim spunea...

Buna seara!in materie de matze care fata pe unde vor mushchii lor, am vreo cateva experiente dure ,dure...prima noastra tentativa a fost tot o pisi' neagra care ne-a pricopsit in dulapul lui mama [3 fapte mici]
A -2-a a comis-o sub canapea[aveam o pilota depozitata acolo si pe ea s-a onorat;noi eram siguri ca ea e pe afara si ea ne-a pozitionat 4 piese]-al meu era sa faca infart.
Si urmatoarele 2 au fost mai directe:au trecut la produs in pat sub atenta supraveghere a mamei mele la penultima fatare a trebuit care sa-lajute pe primul sa faca cunostinta cu omul, din prima clipa.Acum cu ultima, dupa o saptamana de la fapta am apelat la un doctor care pentru suma "modica" de 100 de lei a inlaturat orice posibila repetare a imultiri.Oricum va urez o fatare usoara..restul va descurcati voi..
S-am incalecat pe-o sa....Sanda-pupici!

Stefana spunea...

Azi e 2 august. Nimica-nimica?

simf spunea...

@Sanda - decat sa fete prin padure sau pe coclarui, oriunde in casa e mai bine.

@Stefana - nu, si nici nu se pare c-ar avea vreun gand. Umbla teleleu, se urca pe acoperis, vaneaza gusteri. Are o burta imensa (se simt miscarile celor mici), dar nu pare s-o incurce cine stie ce.

Anonim spunea...

Sanda zise:stai linistita, ca si dac-ar fata pe coclauri ,dispare o zi doua ,vine sa manance si dupa ce se satura de naveta mancare-pui,ti-i aduce pe toti acasa:ori pe picioarele lor, ori pe rand ii cara-n botic.Pisica isi cunoaste interesul [ca si fetele]mai bine decat credem noi,si mai rapid.Decat sa le dea ea sa suga pana la nesfarsit mai bine ii aduce-n 'casa ta ,unde-i cald si bine"Nuu??

:-D