Like?:)

joi, 30 mai 2013

Negru umblător prin verde aproape înflorit

Prin troscotul verde din curte, înalt de-o palmă, care dă să înflorească, Hades, câinele miniatural şi negru, se plimbă cercetător. Scrutează lina porţii, aruncă un ochi după gard, adulmecă; da, totul e în ordine, nimeni nu-i încalcă limitele extinse ale proprietăţii.
Din spatele lui, agale, cu mişcări felin-unduitoare, vine Maşa; neagră şi ea, curioasă, parcă avizând căutarea privirii căţelului.
Hades se opreşte, o aşteaptă; Maşa i se alătură. Rămân pentru o scurtă vreme împreună, apoi se ridică şi pleacă, precum doi boi trăgând acelaşi jug.
Maşa e mică, Hades – mai mare, jugul virtual e înclinat şi amândoi îşi ţin cozile ridicate a siguranţă.
Un covrig şi-un baston, amândouă negre, trec agale prin troscotul verde din curte, înalt de-o palmă, care dă să înflorească.

6 comentarii:

Brindusa spunea...

Tare frumos ai descris toata intamplarea:)
Ma bucur sa aud ca mai are cineva troscot in curte:)

simf spunea...

@Brandusa - nu cunosc vreun alt "gazon" care sa accepte sa-l calci zi de zi cu masina :)

Brindusa spunea...

E cel mai bun si pentru masini si pentru animale iar pasarile sunt inebunite dupa el, trece hoarda si ramane gol in urma:))))

simf spunea...

@Brandusa - la noi pe mosie e un consemn: eu nu intru in curtea pasarilor, ele nu intra in curtea mea :), asa ca troscotul ajunge la ele numai dupa cosire.

Brindusa spunea...

Esti norocoasa:)) Noi avem curtea de plimbare a inaripatelor, scapa si ele de stres de problemele din cuplu, de invidii si alte alea:))) In gradina nu ajung ca e bai mare daca fac asta.

simf spunea...

@Brandusa - au o curte mai mult decat generoasa, cu parc de distractie, confort sporit, tocmai sa nu le vad prin curte. in gradina inca-s cuminti, nu strica nimic sau inca nu s-au prins ca pot gasi papa bun acolo cu exceptia melcilor carabusilor etc.

:-D