Like?:)

miercuri, 4 februarie 2015

Ce-şi face omul cu mâna lui nu mereu e DIY

Mda, ar cam fi cazul să scot semințele din ardeii iuți. N-am chef, dar purced la treabă; iau ardeii, mânuși chirugicale nu iau, nu, cum să iau, că mi-e lene, nu iau, că-s puțini ardei, sub zece, ce contează că-s ticăloși, nu iau, nu.
Rup codițele, sfâșii cu unghia pulpa deja uscată, scot semințele pe masă, le aleg, le pun în punguțe de farmacie.
Strănut; era previzibil – îmi zic. Ca un flash îmi trece prin minte: ar trebui să iau mânuși; alung repede gândul, mai am puțin, ce mai contează.
Vine și domnul meu, prestează și el la doi ardei criminali (eu pun semințele în punguțe), terminăm, ne spălăm pe mâini. Eu – de trei ori, el – o dată. Smântână pe mâini, apoi cremă grasă. În dimineața următoare, m-am spălat cu grijă pe față, seara însă m-am puțin frecat la ochi – senzații tari, trăiesc periculos.
Trei zile am simţit usturimea pe mâini; trei zile m-am cremuit cu elan; trei zile am mâncat, seară de seară, portocale spaniole. Pentru c-o meritam.

4 comentarii:

Elisa spunea...

Simona, altadata incearca sa neutralizezi cu lapte; nu te spala cu apa si sapun, doar cu lapte si usturimea dispare.
O, dac-as fi stiut eu cand am curatat gramada de usturoi pentru carnati, odata, demult....! Dac-as fi stiut, ca nici acum nu stiu ce neutralizeaza usturoiul, n-as mai fi urlat de durere ca un copil mic.
:) :)

ciumafaiul de toamna spunea...

eu am curatat zmeura....si intre manusa si maneca, zici c-am facut masaj cu smirghel,...nu pisca da' ustura....noi femeile sensibele

Anonim spunea...

La mine e gest reflex, cum pun mana pe un ardei iute cum ma sterg cu sarg la nas si la ochi, apoi nu mai stiu cu ce sa dau :)

Scutaru spunea...

Nimic mai simplu pe viitor. Sigur ai să folosești mănuși.

:-D