Like?:)

joi, 19 februarie 2015

Raport periodic despre animale

Câini. Nu ne dau ei lapte, ouă, carne, lână, dar sunt ai noștri. Castor pare să nici nu mai vadă bine, are de la zi la zi un echilibru tot mai precar, dar mănâncă bine, ar vrea să alerge după mingea lui Hades, descântă câte un os - mai mult îl răsfață decât îl mănâncă. Hades e o răzgâietură de câine, vine să-și ia porția de drăgăleală fix când vrea și cât vrea; e încântat de zilele mai calde, face băi de soare, se mută de ici-colo, privind plictisit. Zăvod descoperă mereu ceva nou dacă nu-i asigurăm noi entertainmentul de care are nevoie; îi cumpărăm oase mari de vită care să-l țină ocupat perioade mai lungi, am început să-l scoatem liber în afara curții – ascultă bine, merge la pas, nu comentează când ne întoarcem acasă. N-a mai făcut prostii notabile în ultimele zile.
Pisici. Jinx e gras, are un chef de joacă notabil și face instrucție cu celelalte pisici când se încaieră între ele; a început să evadeze noaptea de-acasă, el știe pe unde umblă, însă dimineața e prompt la ușa bucătăriei și trece la somn în bibliotecă. Mașa e alpinista șefă, urcă unde nici nu gândim, îi place lumea privită de sus; a descoperit o bancă de pițigoi, aduce zilnic măcar unul, e excesiv de drăgăstoasă, tinzând spre sufocantă. Igor și Frida sunt uzual împreună, se joacă/luptă violent, dovadă fiind smocurile de blană de pe covoare, dorm mai nou în magazie sau în podul de deasupra bucătăriei, eventual la soare; fac echipă împotriva lui Zăvod (și-l cam provoacă), au început alergatul prin pomi și săpatul unde găsesc ceva pământ/nisip uscat.
Găinile au intrat bine pe rod, uneori avem producție și de dăruit, sunt grase și pline de pene; privesc într-o dungă spre urmele de verde din grădină, apreciază merele deteriorate din beci, iar cocoșii de anul trecut se bat într-o veselie.

5 comentarii:

Ana Maria spunea...

Ce ma bucur ca Zavod n-a mai facut traznai.
Gainile au intrat bine pe rod? Ale noastre tot doar cate doua oua fac. Banuim ca in fiecare zi altele, dar mai mult de doua oua nu luam de la ele.
Noi am "maritat" cocosii, am lasat doar unul (avem 14 gaini) dar asta nu mai are pene pe gat. Il ciugulesc gainile...

simf spunea...

@Ana-Maria - ca zavod sa nu faca prostii e nevoie sa-i acordam foarte mult timp si atentie si crede-am ca nu mereu avem cum. noi luam 2-6 oua/zi de la vreo 17 gaini, cocosii suplimentari vor ajunge supa curand, ca doar de cateva zile ne-am prins ca-s cocosi, ii credeam puicute (sunt scosi de closca prin iunie parca, si erau micuti).

ciumafaiul de toamna spunea...

Februarie asta scoate din Maritzy a noastra niste fiteeee,...o fi ea castrata, da' i-a ramas instinctul si cand rupe usa sa ia aer, cand ne pomenim cu catzaoana ca-i pe geam sa intre inauntru ,roade niste crantanele,se invarte printre ghevece si iar trage de usa.Daca ma iau dupe matroana ,are un start de racheta ruseasca,...iar noaptea ma capiaza mama cat umbla cu ea sa-i dea drumu' sa o aduca in casa Parca-mi si pare rau c-am castrat-o,ca-si lua pui si se linistea ....Dac-o brusculez ,se-nfoaie si umbla asa intr-o parte cand trece pe langa mine-a bataie....Va trece si luna asta deocheata...

simf spunea...

@ciumafai... - nu ma gandisem ca-i perioada de rut la pisici, cu atat mai mult cu cat sunt toate patru sterilizate. dar clar se poarta straniu, umbla brambura, sunt mai agresive. ce chestie!

ciumafaiul de toamna spunea...

Daaa... in primul februarie dupa ce-am castrat-o[sant vreo 4 ani] o luase razna ,ne stupchea ,ne gheraia,umbla infoiata,nu mai raspundea la comenzi,sarea la bataie si am intrebat pe nea' Vetu' ce ar putea avea si m-a lamurit !!-o fi sucit el ovarele sau ce le-o fi facut dar asta e sub coada,.. la tartacuta e tabloul de comanda si acolo-i instinctul ;acolo n-a umblat !!!Iar februarie cu fitzele lui totdeauna le da batai de cap si la miau-miau si la hau-hau si la deputati si senatori,si la tigani etc....

:-D