Like?:)

luni, 2 februarie 2015

Stop-cadre cu pisici

* Maşa vine în viteză de pe autostradă – marginea gardului, cale principală de acces între magazie şi terasă pentru pisici -, sare în mjlocul terasei şi se scutură cu elan; apa strânsă pe ea din livezile de-alături ajunge prompt pe pijamalele mele, pe zona de piele dintre pantaloni şi papuci. Încearcă să deschidă uşa bucătăriei, nu poate, îmi cere rugător; intră în casă, se urcă pe frigider şi începe să se spele metodic.
* Jinx mănâncă măsline; întâi le vânează bine, pe sub aragaz sau frigider, le frăgezește cu mușcături delicate, le instruiește vânturându-le între labe și le plimbă cu gura până nu rămâne din măslină decât sâmburele. Dacă măslina e condimentată, ritualul se îmbunătățește: când și când Jinx o mârâie, o aruncă, o scuipă.
* La intrarea în casă, pe stâlpul îmbrăcat în sfoară stă, cu un sfinx, Frida; Igor intră furtunos, agață covorașul de la intrare, îl smotocește și-i aplică un efect sănătos de cangur. Frida, ispitită, coboară cât de repede poate ea și se îndreaptă către covorașul verde. Igor are în continuare treabă, nu vede intrusa, Frida se apropie, Igor se întoarce. Chhhhîîî! Două mâțe colorate sub formă de omega scuipă speriate una către alta, ca în oglindă.

7 comentarii:

cristina spunea...

casa mea e plina de laboante zilele astea, care se vad in special pe televizor, pe pervaz, pe fata de masa, pe blatul de la bucatarie ...
cu toate astea, nu ma pot supara pe ele, cum nici tu pe ale tale, zapacitele, nu?

simf spunea...

@cristina - ma supar, dar cui foloseste? :)

vic spunea...

maslinele sunt afrodisiace pt mitze, ca si ficatelul de pasare. jazz numai le fugărește asa ca admirație pt jinx ca le mai si maninca.

simf spunea...

@vic - am cumparat seminte de valeriana pentru pisici, abia astept sa vad cum vor face cand vor vedea plantele:)

ciumafaiul de toamna spunea...

valerica asta ,ii aia pentru corazon??A mea ii de omenie[inca]..iese doar noaptea si dis de dimi' cand vine val vartej in casa,are un lanseu pana sus pe soba calda ,ca sa-si incalzeasca tot inventarul ei de pisoaica zapacita si de-acolo ne fileaza sa vada cu ce ne samtam la adresa ei

simf spunea...

@ciumafai... - cam da, de corazon :) si-i oferiti micul dejun pe soba?:)

ciumafaiul de toamna spunea...

AA!!!!La interes presteaza c-o vitezaaaaa

:-D