Like?:)

vineri, 22 martie 2019

Scurt, după echinocțiu


# Tot mai des stăm în curte doar în hanorace, gecile le luăm doar seara și dimineața, iar ușile încep să rămână deschise, spre bucuria pisicilor.
# Au reapărut șezlongurile și băncuțele în peisaj, uneltele stau deja în spatele casei, înspre grădină, trusa mea de floricultură e acolo de mai bine de două săptămâni.
# Eu avansez ușurel cu pregătirea zonelor de plante perene, domnul meu - cu tăiatul pomilor; am mutat doi trandafiri și niște bulbi de narcise ciufulite, R. a plantat niște pruni negri.
# Am văzut două șopârle ieșite la soare și multe albine, interesate mai mult de apă decât de eventualele flori, și zona e împânzită de păsăret colorat divers și gălăgios maxim.
# Găinile ouă responsabil, iar avem supraproducție, Hades clocește jardinierele cu sedumuri, pisicile stau egiptian style pe glaful exterior al geamului de la locul de masă.
# S-a deschiz sezonul la căpușe - Igor e expertul-șef la agățat - și la năpârlit: prin curte zboară duios smocuri albe de câine, păturicile de fleece din casă sunt pline de plete pisiciești.
# După o lungă perioadă (timp în care au evadat de n+1 ori pe poartă, Urma fiind specialista în ales cele mai inoportune momente), domnul meu a legat câteva ore câinii mari săptămâna trecută. Foarte nedumeriți, ușor indignați, dar nu s-au supărat.

2 comentarii:

microb turbat spunea...

nu e voie Si nici civilizatie#2019 Sa legi cateii... trebuie tarc.

simf spunea...

@microb turbat - tarcul are 20 mp eventual, legati au la dispozitie mult mai multi. si, pe bune, suntem mai catolici decat papa? faptul ca stau legati o ora la 3 luni e o catastrofa majora?

:-D