Like?:)

vineri, 1 noiembrie 2019

Ce-am mai făcut + 1 noiembrie


# Chiar dacă a fost secetă aspră, am început ușor să pregătim grădina de iarnă: am eliberat două straturi, am strâns ceva frunze, am tăiat ceva vegetale; cam gata cu recoltele, a fost relativ simplu: prune mere pere n-am avut, gutuile au căzut cam singurele, doar struguri ce-am strâns; mai sunt nucile și moșmoanele.
# Toamna asta a început miercuri cu o ploaie de-o zi, mustul cel incredibil de bun devine vin acriu – nu au avut suficiente zaharuri strugurii -, se văd munți albi la orizont, miroase a aer rece; e tare fain să pleci dimineața de-acasă pe lumină și seara să se lungească domol.
# Dihăniile moșiei sunt în parametri normali, găinile sunt grase și nu ouă, câinii s-au îmblănoșit și mănâncă mult, pisicile stau mai mult prin casă, nu și Jinx, care are o pasiune pentru podul bucătăriei. Mașa și-a furat-o bine de la amândoi puii ei, simultan, dar tot nu se potolește, îi scuipă, îi atacă.
# Mă distrez cu drumuri la stomatolog – că ce poate fi mai indicat când te intorci din concediu decât să ți se rupă din ras o măsea? -, încă nu am scos perdelele antiinsecte - sunt zburătoare felurite care vor să petreacă iarna cu noi în casă -, e inflație de buburuze, sub boltă-s frunze fără număr vânate-n vânt de pisici.
Azi se fac zece ani de viață nouă. Mulțumim.

6 comentarii:

Crengu spunea...

10 intamplari ciudate si-o minune! 😀 Sa va fie de bine!

cristina spunea...

Multi inainte, idilici!

simf spunea...

Multumim. ;)

Svet spunea...

La cat mai multi, frenetici, recoltosi si incantatori sa fie! Parcelina mea e pregatita din ottombre, adicatalea, din cinșpe inchisei sezonu ”mosie” anu aista. Stiu, cam dăvreme, dar asa se brodi. Am stat 2 saptamani in care am strans, cules, dezgolit, dezburuienit, curatat, sapat cu tornadica (nu stiu ce m-as fi facut fara ea!), insamantat cu amestec de ”siderate” (ingrasamant verde) ca sa nu șadă pamantu gol pușca ca nu e bine. Sunt curioasa ce-oi gasi in primavara. Cu drag, Svet

simf spunea...

Mersic, Svet. :)

Mihaela T. spunea...

Multi multi ani inainte !

:-D