Like?:)

joi, 14 noiembrie 2019

Raport periodic despre animale și moșie

# Animalele moșiei sunt în parametri legali, găinile sunt grase și nu ouă, câinii sunt și ei grași (nu, nici ei nu ouă, dar rostul le e altul), pisicile sunt nesimțit-obraznice, indignate că ținem ușile închise. Șobolani avem mult mai puțini, pentru că o parte dintre ei s-au mutat la F., noul nostru vecin.
# Au apărut plante noi în peisaj - trandafiri (doi Hocus Pocus, un alt Sacsengruss, un Akito, un Schwartz Madonna), viță-de-vie (Coarnă neagră, Centennial, Tămâioasă românească, Ceasla) și un măr Granny Smith -, am scos rosele damascene și tot calculez și planific ce și unde mutăm; ce scoatem; ce păstrăm; ce dăm.
# Am demarat pregătitul grădinii, însă mai e mult până departe, nu am pus semințe sau bulbili/arpagic, nu am strâns nucile și moșmoanele; mă cam oftică lipsa merelor, darrr murăturile românești au ieșit geniale. J Și avem gemuri, dulcețuri, compoturi de anul trecut.
# Avem doi pomi uscați care trebuie tăiați, via trebuie curățată, trandafirii – pregătiți pentru iarnă; mai trebuie o ultimă coasă în livadă și în fața casei, aș vrea să reamenajăm stratul înălțat și straturile lasagna, încă nu mă uit în cutiile cu semințe, întâi trebuie să-mi așez în cap arbuștii.
# Pomii cer ceva tăieri speciale, arbuștii cer și ei atenție, clar vom renunța complet la zmeura moștenită; culturile în câmp devin, de la an la an, mai improbabile, pentru legume e musai solar, mă tem că până îl vom face voi cultiva urme fine, în jardiniere. Prognozez un an de reamenajări.
# Iar am strâns oboseală, iar sunt în urmă cu to do-urile, iar..., da-mi trece, știu eu, deja mă gândesc la cadourile de Crăciun. Și, ca de obicei, când e vreme de alegeri politice, mă aprind și devin frecvent toxică, așa că am evitat în mare socializările extinse; e mai sănătos.

Niciun comentariu:

:-D