Like?:)

luni, 25 noiembrie 2019

Ce-am mai făcut, varianta după Ovidenie


# A plouat un pic și frunzele au cam căzut din pomi, pădurea a început să bată în maro trist; e ceață și ușor mai rece, am văzut vineri și o urmă fină de zăpadă, încă nu temperaturi negative; e totuși toamnă târzie.
# În grădină mai pregătim un strat înălțat, mai mutăm niște arbuști, mai protejăm plantele tinere pentru iarnă; am început să strângem șezlonguri, unelte și găleți din zona betonată, măturăm alei de frunze, frunze, frunze.
# În sat ard focuri prin grădini, curțile se golesc de scaune și mese, de umbrele și piscine; nu mai sunt copii pe drum, nici vecini la terasă, se-ntunecă repede iar oamenii intră în case mai devreme.
# Îmi plac serile fără griji (când nu mă enervează că n-am avut timp să fac mai nimic), mi-e drag să facem focuri și îmi place căldura domoală din casă; pisicile dorm pe fotolii sau canapea, câinii mari – în fața terasei, chiar dacă plouă pe ei.
# Timp agitat cu alegeri prezidențiale, cu draci și iar răul cel mai mic, cu bucurie pentru prezența la vot, bravo diasporei #ăștia; e parcă mai curat aerul pe wall-ul de facebook, și secțiunea de prieteni e mai aerisită.
# După 30 de ani, pentru prima dată nu mai văd roșu în fața ochilor: comuna e galbenă, orașele sunt galbene, județul tot e galben. Noiembrie, ultimul bal. (Nu, n-am uitat de USL, n-am cum să uit.)
# Contradicție în termeni: militar de carieră misogin votând anti-neamț (Cum vă imaginați că ar conduce această doamnă ședințele CSAT?), preot xenofob care nu vrea un neamț (Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.), monarhist declarat care face apel să votăm un român de-al nostru (Hă?).

Niciun comentariu:

:-D