Like?:)

luni, 25 noiembrie 2019

După opt ani


Ce scriam acum opt ani, tot pe 25 noiembrie: Schimb confort urban pelibertate rurală (72). Constatări alandala.
Și ce s-a schimbat între timp.
* Alternanţa de oraş-sat ne dărâmă, ziua inspir aer mândru poluat de buricul târgului, acasă aerul e curat şi asta mă năuceşte; cu cât stau mai mult la birou, cu atât durerea de cap de seară e mai pregnantă.
M-am obișnuit, doar după concediu ce mai apar durerile de cap.
* Nu mă mai deranjează să am mâinile pline de pământ iar dacă nu am mânuşi în preajmă uneori nici nu mă duc să-mi iau; mă miră şi mă bucură faptul, dar nu-mi place că fără mânuşi fac băşici pe palme de la cozile uneltelor.
Acum am deja bătături, însă îmi apar degerături foarte repede.
* Am învăţat să mă bucur de legume, fructe crescute de noi, îmi tremura inima a bucurie când le luam din grădină. Acum încerc un sentiment straniu de mândrie când desfac borcanele de conserve făcute din producţia proprie.
Da, mă bucuram? Acum mi se pare firesc.
* Încă mă mai întreb, când aud hidroforul pornind, „am dat drumul la apă caldă?”; sunetul lui seamănă cu pornitul centralei pe gaz de la apartament.
Am schimbat hidroforul cu pompă submersibilă și vas de expansiune, e mult mai silențios.
* Am scăpat de multe de „isme” - festivisme, primitivisme, manelisme – şi de musafiri care-şi umpleau timpul trecând pe la noi neanunţaţi sau care sunau cu zece minute înainte (şi zău că murătură am fost toată viaţa cu astfel de exemplare).
Fix la fel, doar că mai sociopată.
* Sunt în continuare „doamna” pentru vecini şi lumea încă se miră de cât de mari ne sunt fetele. Domnul meu îmi pare uneori că a aparţinut locului mereu, prin firescul, dezinvoltura şi gradul de adaptare pe care le posedă.
Hm, cred că ne-am obișnuit, și eu cu vecinii, și ei cu mine.
* Nu mă orientez la stelele de pe cerul parţial înnorat nici cu mama hărţii; am făcut-o A3 – degeaba, poate la vară, eventual după nişte aprofundir pe temă dată despre cum e cu hărţile cereşti şi cum se citesc ele. Dar stând cu harta în mână în mijlocul curţii mă învăluie de câteva seri mirosul de ger.
Nu mai stau cu harta în mâini, oricum ilumitatul stradal asigură o poluare luminoasă grație căreia se mai văd urme fine de stele.

Niciun comentariu:

:-D