Like?:)

luni, 25 ianuarie 2021

Stop-cadre de ianuarie

 # Trei căprioare; încă trei; și încă trei – toate în fața geamului de la bucătărie. Stau tolănite și rumegă liniștit. Dinspre pădure, trei câini de talie mică se apropie jucăuși: le-au văzut și vin cu urechile fluturând prin vegetația necosită și acum uscată;

# Pepsi mănâncă papa bun dintr-o farfurie din inox, în fața bucătăriei; când a aproape terminat, pune laba pe marginea farfuriei și o împinge spre treaptă, să nu o plimbe când linge ultimele resturi.

# Câinii lui F. sunt liberi; Negri descântă o jucărie, Psi – un pet de 2 l, cei doi pui se urcă cu labele noroite pe F. a joacă; F. îi mângâie prelung, așezat, zâmbește larg și le spune ceva drăgăstos, nu aud ce.

# Urma latră supărată la gard, se ceartă cu câinii din sat; se oprește, ia osul istoric cu care a venit și-l mai plimbă un pic. Mai latră, mai plimbă osul, până când se hotărăște: îi e sete, așa că, înainte să bea apă, lasă osul în găleata cu apă.


# Pisicile aduc iarna în blană, pe ușița lor, intră în bibliotecă la căldură și brusc miroase a curat; rufele se fac cartoane pe sârmele din chioșc și când le aduc în casă e ca într-o vacanță de iarnă din copilărie.

5 comentarii:

covid turbat spunea...

poza cu usa pisicilor sa fac si io

simf spunea...

@covid - nu mai bine cumperi una?
https://abc-zoo.ro/8151-ferplast-swing1-usa-pentru-caini-si-pisici-alb.html

cristina spunea...

Treaba asta cu mirosul rufelor aduse de afara e una din obsesiile mele. Atata m-am chinuit sa regasesc acel miros din copilarie dupa ce m-am mutat la curte, incat intr-o zi m-am revoltat ca nu am reusit de atata vreme si am deschis subiectul cu mama. Normal, nu reuseam pentru ca nici detergentul nu mai era acelasi! dooooh
Cu toate astea, eu perseverez, poate ca intr-o zi ... :)

simf spunea...

@cristina - incearca sa nu mai pui balsam, inlocuieste-l cu un pic de otet.

cristina spunea...

La rufele albe pe care le scot iarna afara nici nu pun balsam. La celelalte am mai incercat si cu otet, tot cam degeaba, ciuciu miros. Cred ca mirosul din copilarie avea de-a face si cu sapunul de rufe facut de bunica, si cu detergentul Perlan.

:-D