Like?:)

luni, 11 ianuarie 2021

Start în 2021

 # Vremea a fost năucă, zile de toamnă târzie alternând cu zile de primăvară timpurie, sărbătorile au fost cu noroi, nu cu zăpadă, a plouat diluvian – prilej cu care a intrat apă în beci -, dar temperaturile pozitive mi-au furat mie zăpada de trei metri pe care-o așteptam. Curtea tinde spre mlaștină frământată de labe harnice, iar poteca din grădină spre patinoar lutos, motiv pentru care am pus covoare pe calea de acces: pot spune că pășesc pe covorul roșu când intru în grădină din lizieră.

# De Crăciun iar n-au venit colindătorii, dar ne-a colindat memory-stick-ul, de revelion (revelion în patru, zen, cu boxă activă și play-list-uri imprevizibile) iar au fost artificii, e drept că mai puține considerabil, dar câinii tot s-au speriat și eu i-am binecuvântat în gând pe piromani. La început de an am fost în plimbare la Curtea de Argeș, de Bobotează aveam ghiocei răsăriți, o floricică de primulă mov și au venit niște tineri cu Iordanul; iar vineri a început să ningă, a mai plouat, a mai stat, acum ninge frumos și-i totul alb.

#  Încă-i aud pașii lui Hades pe beton, încă m-aștept să vină după mine prin grădină, încă-l caut cu privirea. Pepsi prinde șobolani, Urma arată crunt udă și plină de noroi - i-am pieptănat bretonul și zona capului ca s-arate și ea a câine -, Zăvod e cât ursul și în toată perioada de sărbători a înjurat cu spor artificiile.

# Igor a apărat vigilent moșia și-a venit ușor bătut - a dormit lemn vreo 14 ore și a șchiopătat vreo trei zile -, pisicile în general s-au eternizat în casă, cu excepția motanului-musafir, avid de bântuială, delicios când vine ud-baie și se șterge pe pantalonii noștri. Găinile sunt vii și nu ouă, căprioarele stau mai mult prin livezi decât prin pădure, păsărele gureșe se cred în primăvară..

Dacă în alți ani mă bucuram de izolarea socială din timpul sărbătorilor, de astă dată mi s-a părut firesc, e dreptul meu și obligația universului; și mă joc cu binoclul primit de la Moș Crăciun: urmăresc păsări, iepuri, nori, lună, avioane.

# Scade numărul cazurilor de covid la nivel național, județean, local, se relaxează măsurile de prevenție și-n mod paradoxal crește numărul cunoscuților mei care trec prin boală – trei au murit.

# În mod straniu, scriu 2021 din prima, nu am lag-ul altor ani, când mă obișnuiam abia pe final de ianuarie. 

Bine v-am regăsit.

Niciun comentariu:

:-D