Like?:)

marți, 7 februarie 2012

Între două coduri

Înapoi la treburile zilnice, a trecut codul portocaliu de zăpadă, gata cu sinistrarea, că ce-i mult strică (între noi fie vorba, mie mi-ar fi plăcut să mai dureze vreo două-trei zile, am cumpărat până şi făină şi drojdie în caz de). De dimineaţă ne-am făcut plimbarea uzuală de iarnă până la maşina parcată lângă casa englezului (care, în mod straniu, a venit pe gerurile, troienele şi codurile astea multicolore, când şi în Londra avea fix aceeaşi vreme) şi chiar a fost fain.
Maşina a ajuns acolo ieri pe la prânz, după ce domnul meu a reuşit cu ceva eforturi s-o elibereze, cureţe, dezgheţe. Apoi, cu atenţie, bunăvoinţă, măiestrie, cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată roşie de zăpadă şi cenuşă - am terminat stocul de material antiderapant -, a reuşit să pregătească drumul întru coborâre. Acolo va locui Loganul nostru câteva zile, ne e fizic imposibil să curăţăm atâta amar de drum de două ori pe zi, până şi făcutul potecilor generează crampe musculare serioase (nu c-am mai avea nevoie, deja suntem roboţei); în plus, e a treia iarnă, deja pot spune că suntem obişnuiţi ca dimineaţa să ne bucurăm de-o porţie de plimbare; cică gerul face bine la ten, dacă e protejat înainte cu o cremă hidratantă.
Cum a fost în week-end? Cu mici excepţii, cam bine. Frig afară/cald în casă, dat tone de zăpadă/jucat cu patrupedele din dotare, îndeletniciri casnice/plimbat prin grădină, mâini picioare degerate-operaţie înţepătoare/plătit facturi prin internet banking îmbrăcată în pijamale. Urmărit flăcări în sobă; mângâiat pisici torcătoare; masă în familie şi minunăţele special preparate; ceva net; filmat plus făcut poze; admirat minunea de peisaj; ştiri la tv, că nu poate omul să lipsească şi el o zi că pică guvernul.
DN 73 e iar plin de cratere, gropile sunt în mare parte obligatorii, în oraş - maldăre de zăpadă pe marginile drumului şi prognoza zice că trebuie să se pornească un pui de Crivăţ asezonat cu geruri consistente vreo săptămână de-acum încolo.
Până azi, 49 de persoane au ajuns pe blogul meu căutând “cum se face focul în sobă”. Cu puţină grijă şi-un ritual iniţiatic.

2 comentarii:

cristina spunea...

stiu ca stii ca trebuie sa ai grija cu intepaturile alea, dar iti mai zic si eu, poate ca ai omis sa ti-o protejezi, nu stiu.
deci fu o sinistreala scurta ...
eu inca n-am indraznit sa ma sinistrez, desi viscolul baga zapada la greu pe carosabil. vom vedea.
ps: unde vezi tu ce cauta oamenii cand ajung pe blog la tine?

simf spunea...

@cristina - cautarile care duc la blogul meu le verific, in mod normal, pe statcounter.com (arunca un ochi acolo, nu e dificil de pus counterul pe blof). dar are si blogspotul o chestie mai usurica:
click pe postare noua/ statistici / surse de trafic / cuvinte cheie.

:-D