Like?:)

vineri, 4 mai 2012

Instruiri, cadouri, reparații și-un pui de răutăcizm

* Pe principiul un om informat face cât doi, domnul meu și cu mine ne documentăm continuu, eu despre permacultură și agricultură sustenabilă - nu c-aș pricepe mare lucru de-acolo sau că am avea spațiu să aplicăm principiile - el despre pompe ram și fântâni romane, rămâne de văzut de ce. Sursa principală rămâne internetul, dar am descoperit și cărțile scoase de editura MAST, pentru care am făcut o pasiune de hobby de nărav. De la origami și vitralii la boli, dăunători și tratamente, de la viță, livadă, trandafiri și legume la cazan de țuică, instalații solare și arbuști - toate au fost mult prea ispititoare ca să nu le avem. Din fericire în librării apar doar câteva titluri, că altfel cred că m-aș abona acolo. * După simfonie am primit trei lobelii mici și mov, o ghețișoară, două petunii, o garofiță albă mirositoare, un copăcel ceva marcă de azalee și încă o plantă necunoscută pe care o suspectez că e de interior, dar aspectul oricum nu mă impresionează, că tot afară o s-o plantez; rămâne de văzut doar dacă mai la umbră sau mai la soare. Tot la capitolul cadouri intră și colierele-șoricei din plastic verde pentru plante pe care le-am primit – mereu îmi propun să-mi cumpăr și la fel de des uit - și o hrănitoare de păsărele - deja știu unde va fi pusă la iarnă, că deocamdată e agățată, spre intrigarea Mașei, de o grindă din chioșc. * Tot în chioșc, dar de stâlpul din stânga, e prinsă și goarna pentru sirenă albastră și veche pe care o moștenisem de când ne-am mutat. A coborât-o domnul meu de sub acoperișul acareturilor, a curățat-o, a reparat-o, a probat-o – domnul și stăpânul meu are două mâini drepte și știe el să facă multe dacă vrea - , apoi a fixat-o întru decor fără să-i lege la curent firele proaspăt puse, că noi oricum avem sonerie radio funcțională când nu uităm, cu săptămânile, să-i verificăm bateriile. * De vreo doi ani, când plec de la birou, mă întâlnesc des cu o tipă între două vârste, posesoare de boxer obez, rotofeie, zdravănă, roșie la față, transpirată și pe fugă, care mereu mă anunță că merge iute să-și scoată cățelul, că tocmai vine de la salăăă (când spune asta îmi trage o privire complice). Iar eu invariabil mă întreb dacă nu cumva vine de la sala de mese. *** Alooo, blogspotul, ce faci bre cu paragrafele mele???

4 comentarii:

AC spunea...

Referitor la cărțile de la editura MAST te înțeleg perfect. Am prins și eu același nărav! :) Dar măcar e unul bun.
Pompa ram este foarte interesantă. Am găsit pe youtube filmulețe cu ea și principiul de funcționare în urmă cu câțiva ani, însa de văzut pe viu una, nu am văzut (asta ca răspuns la întrebarea de pe softpedia). Cu siguranță s-ar putea face multe lucruri utile cu ea în multe comunități din România, dar cine să le facă?
Faza cu tipa care vine de la „sala de mese” mi-a plăcut tare mult. Mi-ai făcut ziua! Yeees!!! Ce-ar fi să o întrebi ce le dă la felul I și cât e abonamentul? :))
Numai bine și multă sănătate!

simf spunea...

@AC - si fantana romana merge fara curent, chestii cu energie cinetica si lovitura de berbec, iar pompa ram poate fi facuta pe princpiul diy de catre cei priceputi bine in ale mecanicii, tevilor etc. cu tipa, ma tem ca vreodata, cand imi va mai povesti ea ce inseamna viata sanatoasa (imi face morala ca fumez, iar eu i-am spus ca e singurul viciu pe care mi-l permit finaciar, ca bani de droguri n-am :D), chiar o s-o intreb daca le da si desert la sala in pretul abonamentului.

cristina de pe antiplictis spunea...

daca o intrebi de desert si ea are cel putin doi neuroni viabili si cel mult patru, te va uri pentru totdeauna.

tu vorbesti acolo de o serie de descoperiri ale stiintei si tehnicii pe care ti le-ai dori? ce fain!

carti de la mast avem si noi, dar pe mine ma dispera ca se citesc cu zilele fix cand ar trebui, de fapt, puse in aplicare :)

simf spunea...

@cristina - eu mi-am propus ca la iarna sa tin cartile de la mast in zone foarte vizibile, poate ne invrednicim atunci sa le citim, nu sa umblam cu ele prin gradina fix cand avem nevoie.

:-D