Like?:)

marți, 20 mai 2014

Jinx

Jinx e de departe cel mai periculos animal din ograda noastră; e sucit, imprevizibil, asocial, ne supraveghează continuu de la o distanță sigură și nu stă la mângâiat.
Jinx vânează tot ce mișcă, de la veverițe și șerpi la șoareci și șopârle; Jinx patrulează proprietatea pe lațul de sus al gardului și scrutează orizonturile întru identificarea posibililor dușmani.
Jinx trebuie constrâns ca să se lase luat în brațe; rar vine la unul dintre noi, e dreptul lui să ceară să-i fie deschise uși și obligația noastră să ne executăm.
Jinx nu se sfiește să ne scuipe sau să ne amenințe cu laba, ne provoacă ostentativ, dă urechile pe spate și e răzbunător când se simte nedreptățit.
Jinx se bate, el știe cu cine, noi vedem doar urmele în blana lui și-l doftoricim; Jinx se joacă, pentru el joaca este o ocupație cotidiană în care investește mult timp.
La o privire superficială, Jinx este o banală pisică neagră; dar știu eu că uneori, când crede că nimeni nu-l vede, Jinx se transformă în panteră. Îl trădează umbra.

7 comentarii:

cristina spunea...

sa-l pupe mama pe el pe nasuc de baiat frumos si curajos! pai ce, daca cei trei caini isi fac datoria la sol, trebuie sa si-o faca si el, in aer, pe gard! proprietatea trebuie aparata!
bravo, jinx!

Mihaela spunea...

Jinx e un baiat adevarat. Sau barbat (ce varsta are?).
Mie mi se pare destul de ingrata situatia cateilor sau pisoilor care noua ni se par dragalasi si ii rasfatam ca pe niste copilasi, cand poate ei se cred un fel de Van Damme si ar dori sa fie tratati ca atare.

simf spunea...

@Mihaela - are 7 ani si jumatate. il tratam ca pe van damme uneori, sa stii :)

silavaracald spunea...

Faină de tot supoziția ta cu pantera.
O nelămurire: umbra e neagră, nu? :D

simf spunea...

@slvc - ca noaptea fara luna :)

Anonim spunea...

...Și, pentru că umbra îl trădează, iar el este răzbunător, Jinx și-a vânat umbra de când era pisoi. Va veni o zi, da, va veni o zi când vom vedea un Jinx purtând agâțată de el o umbră sfârtecată sălbatic, din care va curge un sânge negru, umbros. Apoi și de aceste imunde resturi motanul se va lepăda și va rămâne fără umbră complet. Ucigaș profesionist, exterminator total, pe sub soare va trece aparent negru intens, dar, în fapt, deplin transparent. Între soare și sol nu va mai conta niciodată. Târziu, când și mustățile îl vor trăda bătând spre alb, va înțelege, cumva, că s-a grăbit. Viitorii motani ai viitorilor voștri nepoți îi vor reține ultima imagine, de nălucă întunecată, curgând pe șipca de sus a gardului, ca un sânge negru, umbros.

simf spunea...

@Ada - fain excursul, dar eu cred ca va veni o vreme cand jinx si umbra lui intacta vor fi doi intr-una, ca_cafeaua:) (incarunteste deja motanul nostru)

:-D