Like?:)

joi, 22 mai 2014

Spovedanie

* Nu-mi plac Dan Puric și Mircea Cărtărescu, Adrian Păunescu și Tudor Gheorghe, Mihai Trăistariu şi Laurenţiu Cazan. Nu-mi plac nici latin loverii, nici masculii care cântă plângător-coafeză.
* Nu văd rostul risipei de timp cu machiajul zilnic, vopsitul constant al părului și frecventatul salonului de înfrumusețare; consider a fi „ambalaj mincinos” dacă nu recunoști dimineața, când abia s-a trezit, o femeie pe care o vezi constant.
* Sunt arogantă, aş zice chiar uşor asocială, şi nu stau deloc bine cu empatia.
* Nu port umbrelă, m-aș simți hidrosolubilă dacă aș face-o.
* Nu-mi place berea cu lămâie, căpşune – cu niciun fel de fructe. Dacă vreau bere, beau bere, dacă vreau fructe, beau eventual suc.
* Nu mai văd sensul mersului la Vama Veche. Până în 90 era un scop, era acolo-ul unde nu te aliniai, era revoltă, nesupunere, tentativă de libertate. Acum e doar un loc.

15 comentarii:

Aimée spunea...

Imi place sinceritatea spovedaniilor tale si naturaletea cu care le spui. Pe principiul "Cine ma vrea, ma place asa!" :p

simf spunea...

@Crengu - eu as zice expunere jurnalistica :D

Scutaru spunea...

Uh! Nah, că abia amu ni scot și io capu-n lume mai pe larg, așa, pe ziua de azi.
Apăi, aiasta-i una din cele mai faine cafele scrise și te-am și țocăit în gând numai ce-am trecut de numele lui Cărtărescu. De-amu, eu parcă l-aș scoate pe Puric din ecuație, dar mai știi? M-aștept să fie și fățărnicie în atitudinea asta la el, că nu mai bag mâna-n foc așa ușor pentru alții. Ceilalți însă-s bine mersi acolo. Mai zic și Dinescu, Patapievici, Liiceanu și tot așa.
Punctul doi te-am aplaudat sincer. La trei, te-nțeleg din ce în ce mai bine. Cu umbrela, e fain, numai să nu te ia doamne ferește vreo pneumonie. Iar ultimele două sunt fix ca la mine. :)
Mniah - mniah, e bună, bre, mai vreau! :)

simf spunea...

@Scutaru - la puric truismele si citatele neatribuite ma scot din pepeni rau de tot.
port geaca impermabila cu gluga.
mai vrei?:) dar sa pui si tu de-o spovedanie... ?:)

Scutaru spunea...

Heheh. Da, de acord. Pun și eu :)

simf spunea...

@Scutaru - asta-i muzica ce-mi place :)

vax albina spunea...

Doar pe Paunescu l-as scoate din lista. Reprezinta tineretea mea si naivitatile mele.
Cu tot restul sunt de acord.

Mihaela Pojogu spunea...

Am cativa latin loveri preferati, m-a amuzat termenul plangator-coafeza, dar ma topesc dupa vocea lui Enrique Iglesias. Tudor Gheorghe il stiu mai bine decat Dan Puric si imi place, cu toate ca stau bine cu empatia nu sunt foarte sociabila si pentru uneori sunt transanta in pareri sunt luata drept aroganta. Bere am baut cu fructe si mi-a placut cu cranberry doar, dar... imi place mai mult simpla. Vinul oricum e rege. Mie nu-mi place spritul, nimic care sa contina rachiu & co, nu stiu daca ginul intra la spirtoase dar e singura bautura care imi place. Ah si crema de whiskey.

simf spunea...

@Mihaela - clar cea mai buna bere e vinul sec, ca apa nu e buna-n vin. ginul mie imi place cu apa tonica, nu sec, singurul cocteil care ma incanta. crema de whisky si pina colada - da. in rest nu merge ce-i dulce.

Unknown spunea...

Imi place sa ma fardez, nu sa pun un strat de masca sub care sa nu ma recunosc la demachiaj, sa accentuez ce zic eu ca ma avantajeaza sau sa estompez ce nu arata cum mi-as dori. Deh! am o gramada de estompat! imi place sa am parul vopsit si ingrijit chiar daca in ultimul timp l-am mai si neglijat. Dar cel mai important: ador parfumurile!
Imi place Tudor Gheorghe si il apreciez chiar mai mult acum cand il inteleg mai bine, asa cum nu m-as plictisi sa revad Morometii.

Scutaru spunea...

Hai, că-s restanțier și-am promis!
Nu dau atenție țoalelor ca atare ori cum îmi stau. Moda mi se pare un moft și o „instalație” socială de scos bani de la fraieri.
Mă doare-n cot de felul cum arăt. Ies frecvent cu părul stând ciufi, deformat de cum am dormit.
Nu-mi surâde alcoolul. De fumat m-am lăsat acum 7 ani, după alți 19 de pufăit ca locomotiva.
Ador să contemplu rezultatele unei munci bine făcute. Îmi place să inovez, să inventez chestii noi.
Îmi sunt foarte dragi oamenii frumoși: cumsecade, harnici, pricepuți, altruiști, cu sufletul curat, dornici să construiască ceva.
Urăsc hoția, lenea, sporovăiala inutilă, bârfa, preocupările distructive și prostia dată de comoditatea de a gândi.
Sunt antireligios, nu însă lipsit de credință. Muncesc cu drag și duminica, fiind de părere că lui Dumnezeu, Creatorului ori Veghetorului - cine-o fi - îi plac oamenii harnici, nu putorile.

simf spunea...

@Reli - parfumul... mmm... cea mai faina haina cu putinta.

simf spunea...

@Scutaru - moda are si ea rostul ei, dar nu mi se adreseaza mie. si eu uit sa ma pieptan :D

silavaracald spunea...

Nici mie nu-mi plac cei din primul paragraf, cu excepția lui T Gheorghe din perioada anilor 80-90. Acum, nu.
Cu machiatul, însă, e altă poveste la mine. Am apucat să obișnuiesc lumea cu fața mea „ameliorată” de farduri, așa că e cam târziu să renunț, deși mă enervează să mă tot smăcuiesc în fiecare zi. Am constatat însă că aceia care mă plac într-adevăr, mă plac și dimineața, înainte de a-mi „recompune” fața. Dacă nu s-ar machia nicio femeie, n-ar fi o problemă; așa însă... mi se pare a fi concurență neloială ca altele s-o facă și eu nu. :)

simf spunea...

@slvc - la faza cu concurenta neloiala nu ma gandisem, ai dreptate :))

:-D