Like?:)

joi, 7 mai 2015

Mai, 7

E șase și telefonul nu mă lasă să mai dorm – dacă nu sună el, oricum sună Jinx, are ceasul intern mult prea bine potrivit. Ies pe terasă, cafeaua e exact cât trebuie de caldă, lumina e aprinsă și-i de mirare – cred că de-o lună nu mai era nevoie -, e întuneric, cam prea întuneric. Sunt nori vineții spre răsărit, ca niște bucăți de vată de zahăr, nu se aud păsărele, pisicile dorm, câinii parcă nici nu există.
Plecăm spre oraș; se întunecă ușor, dar vizibil. În centru parcă a coborât amurgul, întuneric, fulger, tunet, iar întuneric. Vântul se grozăvește, o pungă de pjp plutește lin, un pahar de cafea maro face spirale pe dalele portocalii.
Primele picături le simt când intru pe alee; ajunsă în birou, deja apa curge pe geamuri. De pe terasa blocului curg râuri prin burlane, vântul șuieră supărat, ploaia e o mare perdea antiinsecte, în șiruri egale și paralele. Grindină sunând ca nisipul în geam, vuiet, și mai întuneric, lumina clipocește, ups-ul se vaită odată cu ea.
Domnul meu încă n-a ajuns la serviciu, e oprit pe marginea drumului și mă sună să-mi spună că așteaptă să se domolească urgia – se plictisește, nici radioul nu se aude. Fulgere și tunete simultan, aleile sunt lacuri clipocinde, iarba e acoperită complet de apă, nici urmă de om pe stradă. Plouă serios, copacii se pleacă smeriți, miroase a pământ și-a vară, a apă și a promisiune de verde.
Prima furtună din an.

8 comentarii:

Ana Maria spunea...

Imediat ce am citit pe FB ce-ai scris am sunat la tara mea... Furtuna teribila, insa fara grindina. Parintii mei evaluau pagubele. Pana acum nimic major, desi-i de mirare. Solarul e in piciare...
Sper ca nici la tine in gradina n-a fost prea rau...

O zi buna!

simf spunea...

@Ana-Maria - gradina o s-o vad pe seara, dar grindina a fost si mica, si pe perioada foarte scurta, nu cred sa fi distrus ceva. ma astept sa gasesc plantutele culcate pe pamant din cauza apei care sigur a curs in paraie.

Aimée spunea...

Ai asa un talent de a descrie, ca ici colea parca se zareste cate.un vers, cate.o strofa.

simf spunea...

@Crenguta - esti tu o dulce :)

Anonim spunea...

No, da' asta zic şi eu!Treaba e cā faci daruri fārā să-ţi dai seama.Şi ce-i mai frumos decât a da mai departe?Chiar nimic.E mai frumos să oferi decât să primeşti, asta învăţ şi eu.Ce ne mai rămâne nouă de făcut e doar atât: să mulţumim lui Dumnezeu că exişti şi că ne fericeşti cu scrisul tāu."Ce bine cā eşti!"

simf spunea...

@Anonim - am vazut si am spus - am dat mai departe, corect. multumesc mult, ma faci sa ma rusinez. :)

Anonim spunea...

N-ai pentru ce!Sā fii sānātoasā!
Ce are 2 picioare, aripi şi latrā ca un câine?
Indiciu:Fii pe fază, rătăceşte prin curte.

simf spunea...

@Anonim - promit sa fiu atenta sa vad cine-i :)

:-D