Like?:)

vineri, 8 mai 2015

Oraș vs sat

* Ești anonim, abia știi vecinii din vedere și te simți bine așa. / Lumea știe exact cine/al cui ești și inevitabil cunoști oamenii.
* Pe strada mare a urbei pășești singur între sute de alte singurătăți, pe ulița satului îți zâmbesc copiii, te știu câinii, vecini se opresc așteptând să schimbați două vorbe.
* Bună ziua, șoptit-încruntat, cu energie zero. / Hristos a Înviat, cu zâmbet, empatic.
* Prieteni și amici văzuți des, cafele împreună și bere la terasă. / O dată pe vară, la un grătar eventual, ce mai vin prietenii.
* Loc de parcare ioc, lași mașina la cinci blocuri distanță, eventual blochezi mașina unui prieten – te sună el în caz de - sau intri în conflict cu vreun vecin. Ai locuri de parcare pe alese, fie în curte, fie pe marginea drumului. Dezavantaj – uiți să faci parcarea laterală.
* Ți se întâmplă să nu găsești ceva în casă, știi că este, doar l-ai pus bine în lipsa ta de spațiu, dar nu dai de el. / Nu dai de un lucru pentru că la câte spații de depozitare ai nu știi unde l-ai fi putut pune.
* Dacă ai musafiri, nu poți să asculți muzică decent cu geamul deschis după ora 22, că vine vreun vecin să te atenționeze. / Cânți la bormașină/ drujbă/ motocoasă fix când și cum ai chef.
* Ai uitat să iei poxipol? Cobori la nonstop. / Îți mai trebuie 20 de negrese? Ori te urci în mașină și mergi în oraș, ori ți s-au dus planurile zilei, că la vecini găsești doar cuie.

3 comentarii:

Ana Maria spunea...

:)
Oho... si cate mai sunt...
Cafeaua in livada/ cafeua in balcon
Mana intinsa dupa o fructa din copac/sacosa de la piata...
etc
:)

Corina spunea...

Adaug si eu:
- trezirea de dimineata din cauza zgomotului de masini si claxoane nervoase sau din cauza pasarilor ce ciripesc la geam sau a cocosului de pe gard...
- in amurg iesi pe geam si eventual iti scutura vecina presul in cap sau stai in leagan, sub un pom, cu un ceai...
- copilul iesit afara si tresari la fiecare sunet sa nu fi patit ceva (masina, biciclisti, copii...) sau se joaca linistit in iarba.

silavaracald spunea...

De cand cu "globalizarea" asta se poate si invers, recte: sa fii nevoit sa te baricadezi in casa fiindca vecinul de peste vale are chef sa asculte muzica populara data la maximum, chestie care pe megiesii lui varstnici si partial surzi nu-i prea deranjeaza, pe cand tie simti ca-ti zgaraie timpanele si-ti pune nervii pe bigudiuiri. :(

:-D