Like?:)

luni, 18 mai 2015

Scurt, pe 18

* Pe 9 mai am arborat steagul., pe 10 a fluturat ca niciodată – cred că vântul ştia că-i primul an în care e sărbătoare naţională. 10 mai, când în calendarul ortodox e sărbătorit Sf. Ap. Simon Zilotul (mersic, soro, de sms, mi-a luat ceva vreme să mă prind ce-i cu la mulţi ani!-ul). Steagul încă flutură, îl vom da jos după 21 mai.
* În preajmă creşte o pensiune – zeci de betoniere trecând la 12 minute, zgomot, praf alb pe rufe puse la uscat, câini înecându-se de indignare.
* Au înflorit timid tradescantiile, salcâmii şi iasomia, se pregătesc astilbele – aşa suntem noi, mai întârziaţi -, trandafirii, bujorii, macii şi garofiţele chinezeşti au format boboci, molidul albastru face conuri – semn că e matur. Am mutat din ghivece în grădină: leuştean, măghiran, ruta, bulbili, chives și am scos ghivecele mari cu ardei iuţi afară.
* Trandafirii și arbuștii au colecții de păduchi de toate culorile, am terminat merele şi siropurile din beci – din compot mai avem un borcan -, plivim la greu - urăsc plivitul -, avem încă o cloșcă blondă din vecini, găinile noastre nu clocesc, doar câinii ce-s preocupați să clocească florile din jardiniere.
* Broscuțe și șopârle, limacși și melci cu cochilie, cărăbuși colorați, unii și sidefați, fluturi, albine, miriapozi, furnici cu sau fără aripi – toate încearcă să ne intre în casă. (Șoarecii ajung direct în locul de masă: Frida e maestrul de ceremonii, îi lasă vii acolo, probabil tânjeşte după un animal de companie.)

4 comentarii:

Unknown spunea...

Am avut purici la trandafiri. Am facut o infuzie de urzica si am stropit trandafirii. In jumatate de ora nu mai erau si nici nu au mai aparut. Nu cred ca e o intamplare.... Incearca si tu

simf spunea...

@Don Niai - ma voi harnici si vad eu cu ce-i stropesc, urzica, sapun, alcool...

vic spunea...

o pensiune?
adica, du- te Vino sub nasul lui zavod.inadmisibil.

simf spunea...

@vic - da, o pensiune... :(

:-D