Pomii
sunt relativ bine, se coc prunele văratice, celelalte cad cu elan și
bine fac, că altfel probabil s-ar rupe ramurile care deja au
proptele. Merii au ceva fructe care surprinzător stau încă pe
ramuri, perii sunt harnici și estimez o producție de vreo 20 de
pere, gutuii au rod bogat, mai ales cel mic, nucii sunt plini.
Legumele
se dezvoltă parţial color, roşiile se coc, evident, primele au
început cele autoînsămânţate, degustăm din producţia de ardei
iuţi, castraveţii trebuie culeşi aproape zilnic, avem ceva ceapă
şi morcovi, tomatillos-urile sunt pline de rod, cele zece plante de
ardei capia şi două de vinete sunt harnice, varza de toamnă
promite. Salata stagnează, dovleceii fie n-au rodit – mare de
flori degeaba -, fie au îmbătrânit prematur, fasolea din primăvară
e stafidită şi subnutrită, cea de iulie n-a apărut deloc, ca să
fie mai sigură, usturoiul e urme fine (cel din bulbili parcă a
intrat în pământ), prazul – subţirel şi cam palid.
Et
comp. Zmeura e crunt de mică din lipsa apei, chiar dacă-şi
doreşte încă o tură de rod, murul fără spini a murit chiar şi
udat, trăiesc încă – bine chiar – aronia, lonicerele, goji,
migdalul, coacăzii şi poncirusul (udate la greu).
La
capitolul experienţe (până
acum) reuşite, sunt falnice feniculul, tutunul şi cei
trei pepeni galbeni, magoldul deja face seminţe, la fel şi ştirul
roşu (o fi oare comestibil?)
În
rest – floră spontană viguroasă, volbură înflorită, haos
luxuriant. Şi-mi place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu