Like?:)

joi, 6 august 2015

Dihăniile curţii în vară

Câinii zac toropiți de căldură și fac mofturi la mâncare, Zăvod suferă vizibil, dar refuză să-l udăm cu apă, preferă să sape sub masa de lângă terasă şi să se culce în groapa uşor reavănă (îi mai pun acolo apă când şi când). Hades e statuie cât e soarele sus, apoi compensează prin gălăgie şi mişcare browniană, iar noaptea parcă ar avea ADHD. Calitatea vieții lui Castor se degradează constant, a început să aibă și probleme de echilibru după cele articulare și digestive, plus surditate, slăbire a vederii, controlul dificil al sfincterelor, imposbiliatea de a mânca mâncare solidă. Dar n-are dureri, ar vrea să se joace cu mingea și încă se crede masculul alfa al haitei.
Pisicile stau mai mereu acasă – Igor și Mașa au cam fugit în perioada musafirilor -, dorm prin locuri umbrite și ferite sau fix în mijlocul aleilor sau pe gresie, nu vor mângâieri, iar de periat nici vorbă. Jinx preferă fie camerele de sus, fie umbra molidului albastru, Frida doarme în coșul din extindere sau pe o pernă pe terasă, Igor se bucură de dormitor sau stă deasupra atelierului, iar Mașa doarme pe frigider, în chiuveta de la baie sau în chioșc.
Păsări. Puii cresc, sunt gălăgioși și violenți tare, au trecut pe mâncare diversificată, sunt în volieră şi curând vor fi eliberaţi în curtea păsărilor. Pe găini le suspectez că au ceva parazitoză exernă, chiar dacă le-am tot pus picături, că prea-s chele; n-au luat deloc pauză de ouat, doar pe rând câte una-două bântuite de instincte materne. Se scală în cenuşă, praf, nisip, se laudă de parcă ar fi făcut un ou de struţ, acompaniate mereu de cocoş.
La capitolul invetând apa caldă, am înţeles de ce lumea nu are stresuri cu strânsul dejecţiilor câinilor: găinile, libere prin curţi, le biodegradează eficient.

Un comentariu:

Mihaela T. spunea...

Si Miri sapa la greu gropi prin curte. In plus mi-a tavalit craitele, gladiolele, patrunjelul clasic si cel cret. Acum se uita si la salvie. :)
Nu ma pot supara pe ea pentru ca suporta cu greu canicula. Are 14 ani. Uneori o bag in casa la aer conditionat, dar nu sta mult. Cere afara,in curte.
Si noi inercam in timpul zilei s-o udam pe cap, dar cand ne vede cu galetusa cu apa o ia la fuga. :)
Multa sanatate lui Castor, ma gandesc la el destul de des!

:-D