Like?:)

joi, 9 ianuarie 2020

Raport periodic despre animale


Animalele moșiei sunt cam bine, găinile – obeze și nu ouă, au fost sărbători și pentru ele și ca atare porumbul mai are un pic și încolțește în curte, câinii sunt îmbuibați, doar rar ce ne fac hatârul să mănânce ceva papa-bun (pe Hades îl hrănim separat, că el e și mai mimoză la mâncare, începe să mănânce acum și termină peste 2-3 ore).
Pisicile sunt niște zeițe mofturoase, doar peștele ce le mai ispitește parțial, Jinx se eternizează pe soba din în dormitor, Mașa – în chiuveta de la baie, mâțele colorate fie sunt într-un continuu dute-vino pe uși (și ușița lor), fie dorm pe fotolii în bibliotecă.
Avem belșug de păsăret, mai ales coțofene care se hrănesc nestingherite din mâncarea găinilor, a câinilor, au apărut în zonă șoricei gri, iar șobolanii se pare că s-au mutat la F., vecinul nostru - nu știu dacă de la pest repeller sau de la faptul că F. are coji de nuci depozitate pentru centrală și câinii în padocuri, nu liberi.
A, și au început iarăși să coboare căprioarele în livezile din jur: au avut nevoie de cinci zile după bombardamentul de revelion.

2 comentarii:

Stefana spunea...

Ca de obicei, citesc cu mare bucurie ce scrii pe blog. Intru rar pe la tine si atunci recuperez.
Imi amintesc de Masa pe vremea cand era pisoi, iar acum o incaseaza de la fie-sa :D

simf spunea...

@Stefana - Masa si-o fura de la fie-sa rar, cand o cere prea tare, de obicei ea ii bate pe ambii pui ai sai, uneori zilnic.

:-D