Like?:)

luni, 20 ianuarie 2020

Stop cadre cu pisici nebune


# Pe scândura dinspre gard, de la mâțodrom, Frida se sorește; Igor vine repejor din livada alăturată, urcă pe gard și vrea să vină către casă, dar n-are loc de Frida. O roagă să-l lase: grrr; mâța blondă se face că plouă. Motanul gri se arcuiește, sare peste nebună dar, când să aterizeze, e obligat să-și corecteze brusc traiectoria: soră-sa tocmai a întins o labă și i-a pus piedică.
# Îi pun câinelui mimoză Hades în castronul de hrană suplimentară crănțănele de la pisici (că, dacă nu mai au mirosul puternic, reginele feline nu mai vor). Sunt obișnuite mâțele ca el să mănânce în spatele casei și frecvent îl asistă. Mașa se apropie de castronul lui Hades, miroase că acolo sunt crănțănele de-ale ei, îi arde una peste bot câinelui, apoi îl scuipă înfoiată până e sigură că s-a îndepărtat. Pentru că hrana de pisici trebuie păzită de dușmani.
# Câinuța Urma se joacă cu o minge cu țepi; Igor, motanul fumuriu, se duce la ea și începe să se mângâie de capul mare al ei. Urma începe să-l spele metodic, Igor se mișcă sub limba ei, blana motanului se umple treptat de țepi.
# În bibliotecă arde foc vesel și e cald și bine; Igor și Frida stau fiecare pe câte un fotoliu, lângă sobă – Jinx, întins, și-n centrul camerei Mașa se tăvălește dreapta-stânga, astfel încât să încurce cât mai eficient drumul oricărui om care încearcă să treacă pe lângă ea.

Niciun comentariu:

:-D