Like?:)

joi, 18 noiembrie 2010

Noi nu suntem normali, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră – 13

Remus, neputând să-şi lase breton, şi-a lăsat chelie şi acum e bolnav, încearcă tehnicienii să-l amputeze; a vrut să sune la crucea roşie, dar a visat că acolo e centralist un călugăr catolic. E firesc, şi-a zis, dacă e vineri, 13 octombrie, trebuie să-mi iasă fie templieri, fie Dan Brown.
Romulus ştie că nu există viaţă după calculator, aude voci colorate dansând din buric şi în astă dimineaţă s-a trezit adormit. Degetele îi aveau o dislexie pronunţată, aşa că a făcut o cafea la ibricul de cupru şi mi-a trimis şi mie pe e-mail o doză de întreţinere.

Şi Romulus, şi Remus au intrat cu noaptea-n cap pe mess şi-n starea de îndrăgostire bienală, îmi spun că a băgat nori la magazinul din colţ şi mă roagă să le aduc o gură de aer curat şi-un strop de apă vie din marginea nicăieriului meu, pentru că asta se cere la nori. Am vrut să le duc, chiar le-aş fi pus aer şi apă într-o conservă, dar mirosea puternic a livresc, aşa că epic şi etic mi s-a părut să le pun capac.

Mereu am ştiut că prietenii imaginari nu există, pentru că eu i-am inventat. Psihiatrul meu nu crede asta şi insistă continuu să renunţ la ei, să-i pun la colţ cu mâinile ridicate, ceea ce n-ar fi frumos din partea mea, pentru că ei mi-au fost alături atâta vreme. Azi iar a căzut curentul şi prietenii mei au dispărut. Când a revenit curentul şi netul o dată cu el, în locul lui Romulus şi Remus a apărut un prieten virtual care mi-a spus: Eu sunt Ştefan. Eduard Ştefan. Remus Eduard Ştefan.

11 comentarii:

Anonim spunea...

nu-i corect sa-i pui la colt, dar sa-i omori e corect?
ntz, ntz, ntz...

m.p.

simf spunea...

@m.p. - cam da.

Anonim spunea...

gata? s-a terminat?
acum scrii despre prietenul virtual?

m.p.

simf spunea...

@m.p. - ei, uite o idee!

Anonim spunea...

Dacă nu-i de pomană, o fi de autopsie.

M.R.

bunicul lu remus şi a lu romulus spunea...

"personal nu i-am cunoscut pe cei doi prieteni imaginari ai tăi, dar opt spune că aventurile lor m-au ţinut cu sufletul la gură. aşteptam cu nerăbdarea difuzarea următorului episod, aşa cum făceam în vremea copilăriei la Arabella, Pistruiatul sau Racheta Albă.
de aceea, pot spune, fără să cred că exagerez cu ceva, că Remus&Romulus fac parte din conştiinţa colectivă a noastră, a tuturor,atât a celor care i-am cunoscut personal, cât şi a celorlalţi. ei vor trăi veşnic în visele noastre şi ne vor însoţi paşii de-a lungul drumului vieţii..."
Bine dracului că am scăpat de ei, că mă enerva amândoi! Ar fi bine să te apuci şi tu să scrii despre lucruri mai serioase, ce se întâmplă în zilele noastre. Tu nu vezi ce vremuri trăim? Că tu nu eşti pensionară ca mine, şi pe deasupra a mai zis şi că ne-o taie!
Ştii cumva dacă se mai dă ajutoare le la ue, că eu n-am avut când să ajung, dar şi aşa am auzit că a băgat otrăvuri în ele ca să ne omoare şi apoi să vină ei să ne ocupe ţara că aici la noi, orişicât, e mai ieftin.

simf spunea...

@bunicu... - "Noi nu suntem normali, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră", scopul seriei cu R&R, s-a indeplinit, vad, in cazul tau. asa ca mi-s mandra tare.

Geocer spunea...

Remus asta al tau n-a mai renuntat la chelie? Ca parca asa zicea prin primavara!

simf spunea...

@Geocer - nope.

sc cez vânzare sa spunea...

de lumina aia electrică cu cracii lungi ce se mai aude? s-a stins? s-a scumpit? cine a preluat-o? a trecut pe generator? sau pâlpâie la căpătâiul răposaţilor?

simf spunea...

@sc cez vanzare sa - lumina electrica e bine mersi, vede ingeri fara topoare si cauta solutii sa materializeze fructe ale ispitei.

:-D