Like?:)

luni, 30 iunie 2014

Eterogene

* Mi-e dor de gogoșile de-un leu ale copilăriei, luate din piață, de la magazinul cu geam mic, date prin zahăr grosier și servite în hârtie maro, de ambalaj.
* Farmaciile, cabinetele și magazinele cu hrană pentru animale nu respectă programul afișat pe ușă, cred că-i o lege nescrisă a lor, dovadă a profesionalismului.
* Ascult la radio câte o melodie dragă și după ce se termină încep să lălăi melodia ce urmează după ea în album; şi-apoi pe următoarea.
* Scările de bloc miros înțepător a urină de pisică, orașul tot e invadat de pisici – strângerea câinilor le-a făcut să apară fără frică -, am văzut zeci de puiuți explorând lumea. Şi nimeni nu se miră.
* Asfaltul încins udat de-o ploaie repezită mă face să-mi fremete nările a copilărie, cum cred că mirosul de iarbă proaspăt cosită îi face pe alții să fremete.
* În oraș sunt plopi și tei, salcâmi și sălcii, numai bune de alergii; ochi usturătorii și lăcrămoși, gust de guturai pe cerul gurii, nas curgătoriu și strănut. Oare pe ce criteriu sunt plantaţi?
* Mi-aş dori un tom în care tratamentele naturiste să fie ordonate în funcţie de afecţiuni, nu de plante. Şi un calendar al conservelor pentru iarnă.

3 comentarii:

MNiko spunea...

Am fost azi in oras si am trecut pe langa un parc. Auzeam din ce in ce mai tare o motocoasa si deja eram incantata ca voi simti mirosul acele de iarba proaspta taiata....dezamagirea crunta. mirosea numai a praf. intr-o zona comerciala, in care trec zeci de masini pe minunt, cele cateva palcuri de verdeata nu fac fata "modernului"

rancher,romanian spunea...

"modernul" inseamna in Romania miliarde de biserici construite pentru inmultirea sobolanilor in sutane. singura "realizarea" a boborului de dobitoci eminamente votatori de pdeser, usl, etc, paraziti cu sperante de "ce-o mai da" ca noi ii votam oricum. d-aia nu mai are ce pilc sa mai faca fata la crima popilor spurcati .

Scutaru spunea...

Teii totuși sunt ok. Și salcâmii. Mai ales pentru albine. :)
A, btw, siropul de roiniță face toți banii. :) Următorul îl voi face cu zeamă de lămâie, nu cu acid citric.

:-D