Like?:)

vineri, 27 iunie 2014

Verde de iunie



12 comentarii:

Mihaela T. spunea...

Da' a crescut destul de mult "verdele' din curte! Spun "verde" pentru ca nu ma pricep sa identific plantele. :)
Si noi suntem cu jumatate de gradina tunsa, iar in cealalta nu am apucat sa tundem (pirul) din cauza ca ploua fix cand ajungem noi acasa. "Iarna noastra" din curte este de fapt pir - mult pir. :) Am citit la tine aici, pe blog, ca poate fi anihilat cu trifoi alb. Trebuie sa ma uit pe net sa vad de unde cumpar si cand il pot semana. In rest am reusit sa-mi fac o mica gradina in alta parte a casei cu 5 rosii, 4 ardei, leustean, busuioc si cateva craite. :)

simf spunea...

@Mihaela - zona tunsa e poteca, in rest - haos vegetal luxuriant, din motiv de ploi. trifoi alb gasesti la dedeman sau in pietele centrale, unde au si lucerna la saci. se seamana fie in toamna, fie in primavara. am citit ca si tutunul si floarea soarelui sufoca pirul, ramane sa incercam. (s-a micsorat considerabil pirul din zona semanata cu trifoi)
5 rosii? 4 ardei? plus altele? deja sunteti legumicultori :)

ciumafaiul de toamna spunea...

VERDE DE IUNIE!!!!Dar'ar dreaq in el de verde d'asta.Am tras alaltari [7-8 cosuri d'ale mari de cca40l] si ieri 2,5 cosuri] de verdele asta de sa-mi iasa okii...Sa fiu catzel!!Sapam, copilim, punem galeti intregi de sirop pe baza de kk de galinacee, facem ceaiuri, batem matanii,spunem rugaciuni,insiram 'mnezei,'cezei,beamwei,si alte lucruri sfinte si avem spor la palamida,carcei de pir si volbura.....Ardeii stau pe loc,rosiile - niscai flaur-pauer,ici colo cate-o porodica ,...da'buruienile,zici ca pe ele le grijim...Tre' sa chemam popa sa faca o festanie...

simf spunea...

@anda - stii cum se spune, "e an de mere", "e an de varza"? ei, eu cred ca anul asta-i an de buruieni :)
a trebuit sa facem sapaturi arheologice sa gasim ceapa - asta intre 2 ploi - acum iar e verde-iunie prin ea, cu accent pe loboda si stir.

ciumafaiul de toamna spunea...

M'daaa,...cica sa treaca si aprilie asta nebun si mai cel sucit si-nca jumatate anu' si-apoi vine vara...pup

simf spunea...

@anda - musai sa fim foarte atente, e posibil vara asta sa pice intr-o joi dupa-amiaza si, daca nu suntem pe faza, riscam s-o pierdem :)

Mihaela T. spunea...

Aoleu mai fetelor, am ras cu lacrimi. :):):) Ma doare si burta de atata ras!
Si sunt la serviciu. :)
Acum vreau sa fac o corectie: in loc de "iarba noastra" am scris "iarna noastra". Sa stiti ca am batut in lemn sa nu se puna. :) Va imbratisez cu drag si va doresc un sfarsit de saptamana cu soare, mult soare!

ciumafaiul de toamna spunea...

m'daaa...poate 'om vedea "verde de november"

Anonim spunea...

Doamna Simona, de ceva vreme, vreo doua săptămani adică, v-am descoperit blogul şi am devenit dependentă.Imi place enorm.Am început să văd viaţa la ţară cu alţi ochi.Vă mulţumesc , mi-aţi deschis mintea să îndrăznesc să privesc altfel plantele, animalele, ba chiar şi oamenii.
Liana Brumă, Cluj.

simf spunea...

@Liana - cu nespus de multa bucurie, eu iti multumesc.

Anonim spunea...

Ştii, ciumafai, prin Ardeal se zice că pământul este mamă bună pentru buruieni, iar pentru bucate (porumb, grâu, poţi să pui şi legumele) este mamă maşteră. Poţi încerca şi cu feştanie, dar stai să se normalizeze o ţârucă vremea. Hai, curaj, să avem un 2015 mai bun!

carmen spunea...

zona verde poate fi flancata foarte bine cu Ghivece cu

:-D