Like?:)

vineri, 20 iunie 2014

Pe fugă

* Plouă iar de câteva zile şi zău nu mi-era dor.
* Merii dau frunze noi, unii dintre ei au chiar și floricele, şi s-au copt fructele în încă un cireş: 4 buc., bogătani de-a dreptul.
* Au înflorit zorelele, negrilicele, albăstrelele și gălbenelele puse de mine, crăițe avem doar ici-colo, cu toate că am pus multe, iar cârciumăresele, isopul şi eşolţiile n-au ieşit deloc.
* A trebuit să răresc zorelele și regina nopții, am pus măghiran, oregano și busuioc lângă casă, ca măsură antiinsecte.
* Iepurașii și puiuții cresc repede, găinile încă sunt dezbrăcate, chiar dacă n-au păduchi, și le-a mai dat domnul meu și vitamine; pe trei dintre ele le-au apucat brusc instinctele materne – sunt puse la închisoare, să le treacă mai repede.
* Iarăși e ceva apă în lac, spre neprefăcuta bucurie a lui Zăvod, care se tăvălește în noroi precum un porc şi apoi vine să se lipească tandru de noi.
* E o inflaţie de limacşi şi melci cochilioşi cu n-am văzut vreodată, sunt fungi şi insecte pe plante la greu, iar curtea e bântuită de nenumărate coţofene, spre zece cred.
* Pentru cei care au deschis calculatoarele mai târziu, un cântec de sezon:

6 comentarii:

Mihaela T. spunea...

Si la noi ploua si este foarte urat. :( Dar, m-am distrat cu comentariile de la postarea anterioara - Doamne cat am ras! :)
Eu as vrea sa vad poze cu Zavod imbracat in "haina" de noroi. :) Cred ca e simpatic foc! Da' ce mai fac ceilalti catei? Nu ne-ai mai spus nimic de ei.

simf spunea...

@Mihaela - fac bine, hades a inceput sa se joace cu zavod, castor merge greu, dar nu are dureri (si mananca... probabil e noul lui hobby)

simf spunea...

@Mihaela - fac bine, hades a inceput sa se joace cu zavod, castor merge greu, dar nu are dureri (si mananca... probabil e noul lui hobby)

MNiko spunea...

Dupa o saptamana intreaga de ploaie azi vedem si noi pentru prima data soarele. Pe seara sper sa pot intra si eu in gradina sa vad ce mai e pe acolo. Insecte de tot felul am gasit si eu pe plante. Sunt in cautare de solutii ecologice de inlaturare a lor.

simf spunea...

@MNiko - uite solutii
la levi: http://www.plant-shop.ro/
si la huni
http://hobbygradina.ro/tag/bio/

MNiko spunea...

Multumesc Simona. ma apuc de citit.

:-D