Like?:)

miercuri, 3 iulie 2019

Raport de activitate la început de iulie


                         La mulți ani, Maria!

# Leșinat de cald de multe ori, ploi zilnice până săptămâna trecută, șlapi și dușuri  îmbrăcată, în grădină, zmeură mâncată la locul faptei, florată din trandafiri rece.  Șterg compulsiv pânze de păianjen, tai florile trecute de trandafiri, am fost în vizită, la o cafea, la oameni dragi (cafea care a durat vreo opt ore), discuții, râsete, absint de 70 gr, minuni primite și bucurie nespusă.
# Am uscat ierburi – mărar, mentă, cătușnică, oregano, salvie -, am demarat strânsul de semințe - start cu garofițele turcești; am hotărât că voi strânge mult mai puține: ce-mi trebuie strict, încă ceva de rezervă pentru anul următor și semințe pe care să le arunc pe-aiurea – la cimitir, pe zone pline de bălării, în spațiul verde de la birou, pe marginea drumului.
# Anul acesta sunt nenumărate insecte: milioane de păienjeni de cele mai felurite culori și dimensiuni, valuri de țânțari în grădină (chiar și pe terasă sunt urme fine),  ca noutate au apărut ceva musculițe, parcă mai mici decât drosofilele, care înțeapă ca nesimțitele; în rest, libelule, crisope, fluturi, gărgăuni, furnici zburătoare etc. Muște, nu prea, măcar aici stăm bine.
# Am făcut urme fine de dulceață și de sirop de trandafiri: chiar dacă au înflorit frumos, ploile și vântul nu prea m-au lăsat să-i culeg în timp util. Încă n-am pus leuștean la oțet – de la frig zdravăn s-a trecut la cald crunt și leușteanul și-a stopat creșterea, fiind preocupat să facă semințe.
# Curând nu voi mai da share pe contul meu de facebook la ce postez pe blog, voi da doar pe pagina blogului (așa că dați îmi place/urmărește dacă vreți să vă apară în noutăți).

Un comentariu:

cristina spunea...

La multi ani, Maria!!! :)

:-D