Like?:)

luni, 29 iulie 2019

Stop-cadre de vară

# Leșinat de cald și lume puțină pe zona pietonală a orașului; o doamnă la a doua tinerețe se oprește brusc și se întoarce - probabil și-a amintit ceva. În ea intră, direct, un trotineț cu o trotinetă electrică. Femeia nu avea cum să îl audă, accesoriile astea sunt periculos de silențioase, nici nu a avut timp să se ferească (au și viteză). A căzut, geanta și sacoșa i s-au împrăștiat, s-a lovit la cap, pe braț și gambă are câteva julituri.
Doamna nu a vrut să cheme poliția, nici la insistențele trecătorilor. Autorele – un tip la 30 + ani, mirat maxim, probabil un adolescent întârziat care nu a avut nici o copilărie prea frumoasă, iar acum vrea să recupereze.  
# E până-n ora 11, dar soarele arde puternic. Pe un teren alăturat, două femei coapte și-un tânăr întorc fânul cosit zilele trecute de-un tractoraș; lângă ei, o fetiță de vreo opt ani încercă să umbrească un băiețel de vreo patru. Băiețelul vânează soarele și vrea să-și scoată șapca, fetița insistă să-l protejeze cu umbrela mare, bărbătească, deschisă. Una dintre femei îl cheamă; merge cu el la umbră, îi scoate șapca, îi ciufulește părul, îl pupă pe frunte. Băiețelul își pune șapca și pleacă vesel sub umbrela fetiței, vădit mulțumită.
# M. are ca animal de companie o cioară; cioara a venit singură, stă la mângâiat, chiar și pe umăr, dacă o pui. E mofturoasă la mâncare, doar croisantele ce-i plac.
«Ce e? Ce vrei?». Chiștoace vrea cioara. Ia delicat din scumiera de pe glaf unul și ea știe unde-l duce; vine iarăși, mai ia unul. Îi plac și țigările din pachet, dar oamenii s-au învățat și nu i le mai lasă la înde-cioc.
# Pe o creangă groasă de măr, Igor, motanul fumuriu, picotește agale. Din mărul de lângă, simetric pe potecă, o coțofană îl urmărește cu interes, înclinând capul. Igor înclină și el capul, privind-o; coțofana întoarce capul în direcție opusă, Igor – la fel. Motanul gri față în față cu coțofana alb-neagră, mișcându-se simetric, ca-n oglindă.

Niciun comentariu:

:-D