Like?:)

vineri, 9 septembrie 2011

Mă laud. Sau nu?! Dar de întrebat mă întreb sigur

Îmi scrie un cititor fidel al blogului – pentru că eu am numai cititori fideli, nu-i așa? - că am pagerank de 3 și aș avea mai mare dacă în blogrollul meu n-ar fi atâtea pagini de rang mic. Așa, și? Păi... ar trebuie să scot linkurile către pagini cu pagerank mai mic, cum ar fi x, y, z, care au doar 1. Da' de ce? Păi... am și listare pe tehnocrati. Și asta e de bine? Păi... a văzut el nu știu unde că am o medie de peste 60 de unici pe zi și de peste 100 de pagini vizualizate. Asta știam și eu, că-mi spusese statcounterul, dar nu mă ajută la nimic. Păi cum la nimic, pentru un blog cam de nișă cu texte scrise numai în română, citit în mare parte din România (da, că eu mă așteptam să mă citească cei care au ca limbă nativă swahili), fără schimb de link, adsense și reclame (la ce mi-ar folosi?), aș putea să sar de 4 imediat. Ok..., dar la ce mă ajută? Ei, la ce?! Apare blogul mai sus în lista de indexare de la Google. O, da, era fix ce-mi doream, să caute omul de unde poate cumpăra cizme de cauciuc sau care-s obiceiurile de nuntă la licurici și să ajungă iegzact la mine pe blog!
I-am povestit că interesul meu e să mă citească eventual constant oameni cu preocupări similare, pentru care scrisele mele pot fi utile sau măcar sursă de relaxare, că în blogroll am siteuri pe care chiar le citesc și asta nu are legătură cu faptul că posesorii lor mă au sau nu în lista lor, că zelistul nu face parte din obiectele pasiunilor mele. N-a înțeles. Așa că nu i-am mai spus marea mea nemulțumire - că la mine pe blog căutările sunt de-a dreptul banale, de obicei numele meu sau uneori poze cu diverse, n-am și eu acolo ceva cum sa devii camatar, e bine sa pozezi entitati și alte minunății. Și nici nu i-am zis cât mă amuză că am cititori de la SeReI, Gouvernement de Quebeck, Afganistan, Nigeria...
Și acum, oameni buni, mă (și vă) întreb: ce e obsesia asta cu rank, zelist și alte bălării de gen? Mie mi se pare un fel de „hai să vedem cine are e-balls-urile mai mari”. Greșesc?

4 comentarii:

tibi spunea...

Servus!
Zelist ştiu ce e şi mi se pare complet irelevant pentru cei care nu găzduiesc reclamă pe blog.
Dar restul termenilor ca Rank sau Adsense haba-r n-am ce înseamnă.
În blogroll bag şi scot bloguri după cum am eu chef şi nu pretind reciprocitate.
Promovez constant bloguri despre care eu cred că merită chiar dacă proprietarii acelor bloguri nici măcar nu catadicsesc să-mi lase o vorbă măcar la vreuna dintre postările mele.
Scriu ce scriu pe blog fiindcă aşa am eu chef şi citesc acele bloguri care-mi spun ceva.
Asta este tot.
- - -
Părerea mea este să-ţi vezi de treabă înainte pentru că scrii bine ce scrii şi ai multe de spus.
Cu stimă, tibi.

cristina spunea...

asadar pe tine te cauta dupa nume??? pai asta e ceva tare de tot, sa stii. la mine cele mai multe cautari se fac dupa "caciuli crosetate" :)))) mda, banal, stiu, ba chiar plictisitor. eu mi-am pus reclama pe blog din pura curiozitate. nu stiu unde sa ma uit la ce rank am si nici nu cred ca vreau sa stiu, ca sa nu-mi submineze self esteemu'. tu da-i inainte cu scrisu', ca noi ii dam inainte cu cititul, ca tare ne mai place.

Ion Toma Ionescu, Pasarea cetii spunea...

Existentiala problema ai pus. Kierkegaard saracu, mic copil... (Daca n-avea net!...)
Gandurile astea ne framanta pe toti, tragem nadejde, am dori(...) am vrea noi sa ne alegem cititorii si sa fie multi,dar n-ai cum sti

EmaPirciu spunea...

Imi spunea cineva ca e ca un e-penis. Cine il are mai mare, care va sa zica... are.

:-D