Like?:)

miercuri, 28 septembrie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (164). Lapidar

* A venit toamna, insinuat, sugerat, cu paşi timizi, dar a venit; ziua-i mai scurtă, treburi îs multe, timpul parcă se comprimă şi iar trec printr-o perioadă aglomerată. Am reuşit să inventez timp doar cât să mai fac o tură de gem de prune, era ultima strigare, că altfel ajungeau la ţuică.
* Domnul meu a meşterit în week-end cu spor; întâi a curăţat coşurile, apoi le-a făcut şepcuţe şi la final mi-a amenajat o bară de bătut covoare, 2,1 m înălţime, 3 şi ceva lungime, a mea, a mea, a mea; numai a mea. Să nu mai spun că e pusă pe tălpici şi poate fi mutată unde-mi doreşte sufleţelul; mai trebuie grunduită şi vopsită. În oraş fiind, mereu am tânjit după o bară de covoare şi-o culme de rufe numai ale mele. Acum le am.
* Mândra zuză e continuu prilej de amuzament; o (altă) pisică neagră ne colorează optimist viaţa.
* Am dus duminică zestrea copilului nr. 1 la Bucureşti; ca de obicei, când are nevoie (”cine are noroc are, cine n-are, n-are”), cineva acolo sus o iubeşte şi a găsit în cameră una dintre colege şiii... frigider, cuptor cu microunde, cană electrică; semne bune anul (universitar) are. În astă dimineață a plecat și ea, puiul meu a întins aripile și s-a ridicat în primul zbor; de-acum știu că va veni acasă doar musafir. Și doare.

6 comentarii:

cristina spunea...

dimineata ma gandeam la ce simti. asta cred ca au simtit si mamele noastre. si pe ea o doare, sa stii, la fel cum ne-a durut si pe noi, dar asta a insemnat maturizarea. ei ii va fi mai usor, va intalni locuri-oameni-fapte noi si o vor distrage de la durere. tu va trebui sa accepti. ia model de la maia - nici in cot n-o doare ca i-a plecat o odrasla, mai are una si ii e de ajuns :))

Vaca Verde spunea...

e mare lucru sa iei un start bun, iar daca apare in zona si o pisica neagra, nu poa sa fie decat cu noroc, asa ca zic: succes si sa fie intr-un ceas bun, zborul!

Dani P. spunea...

Asta-i mersul vietii, Simona ! Sa fie fericita, multumita si norocoasa in tot ce face .

simf spunea...

@cristina - stiu, dar tot e greu. gandul ca puiul meu va fi de-acum inainte doar musafir...

@vv - ar fi trebuit fie-mea sa ramana i nbucuresti de duminica, dar n-a avut cum ca nu putea rata ocazia sa vada si ea mandra, sa stea o zi doua cu ea:)

@Dani - multumesc

Istraterestra spunea...

mult succes pentru copilul numarul 1. the best is yet to come :).
PS: asa e cu mamele... mami "meu" chiar si acum se ingrijoreaza cand plecam din localitate :)
Alt PS... pisicile tale is super.:D sa-ti traiasca si sa va faca viata frumoasa. is curioasa cum se invata sa umble cu hamul.

simf spunea...

@Istraterestra - orice pui accepta repede si hamul, si lesa, si periatul. pe jinx il plimbam in oras in ham si lesa, se uita lumea la el a zambet, dar pentru el era tare interesant sa exploreze spatii deschise.

:-D